Γιατί να επιλέξω τζάκι βιοαιθανόλης

Τα τζάκια βιοαιθανόλης ειναι τζάκια με πραγματική φλόγα που έχουν ώς καύσιμη ύλη την βιοαιθανόλη. Τα τζάκια βιοαιθανόλης δεν καίνε ξύλα, ούτε παράγουν  καπνούς, στάχτες και μυρωδιές ενώ παράλληλα αποδίδουν θερμότητα. H Βιοαιθανόλη ειναι ενα πλήρως μετουσιωμένη διάλυμα αλκοόλης που δεν αποδίδει επικίνδυνους ρύπους ή μικροσωματίδια όπως η καύση ξύλων.  Μπορούν να λειτουργούν σε εξωτερικό & εσωτερικό χώρο με ασφάλεια, τηρώντας τις οδηγίες σωστής λειτουργίας τους.

Τοποθετούνται Εύκολα

Τα τζάκια βιοαιθανόλης δεν χρειάζονται καμινάδα ή αεραγωγό, τοποθετούνται εύκολα σε δάπεδο ή σε τοίχο, χωρίς την ανάγκη ειδικού τεχνίτη. Μετακινούνται και μεταφέρονται εύκολα σε περίπτωση που θελήσετε να τους αλλάξετε θέση στο χώρο σας. Τα επιτοίχια τζάκια τοποθετούνται εύκολα στο τοίχο, βιδώνοντας την βάση στήριξης στο τοίχο και απλά κρεμώντας τα πάνω στη βάση.

Βιντεο: Πώς τοποθετώ το τζάκι βιοαιθανόλης

Δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον

Τα τζάκια βιοαιθανόλης κατά τη καύση δεν εκπέμπουν καπνούς ή μυρωδιές,  ούτε παράγουν ρύπους και επικίνδυνα μικροσωματιδια. Χρειάζονται μόνο βιο-αιθανόλη για την καύση τους, ένα βιολογικό υγρό που παράγεται αποκλειστικά από διατροφικά ή οργανικά απορρίμματα. Τα τζάκια βιοαιθανόλης θεωρούνται “οικολογικά” γιατί έχουν μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση σε σχέση με τα κλασσικά τζάκια, ενώ η παραγωγή του καυσίμου τους από την ανακύκλωση οργανικών απορριμάτων, ενθάρρυνουν την ανακύκλωση και την άμεση αξιοποίηση των απορριμάτων.

Προσφέρουν ευχάριστη Ατμόσφαιρα & έχουν υψηλή αισθητική

Οι κοινές πηγές θερμότητας όπως τα καλοριφέρ και τα ηλεκτρικά σώματα ξηραίνουν την ατμόσφαιρα κατά τη λειτουργία τους. Αντίθετα τα τζάκια βιοαιθανόλης παράγουν ελάχιστους υδρατμούς και έτσι δεν προκαλούν ξηρότητα του χώρου μας.  Επιπλέον, καθιστά δυνατή την τοποθέτηση συσκευών αρωματοθεραπείας διευκολύνοντας την ισόποση κατανομή του σκευάσματος στο περιβάλλον χώρο λόγω των υδρατμών που παράγεται με την καύση του. Τα τζάκια, όπως τα έχουμε συνηθίσει, αν και εντυπωσιάζουν με την φλόγα τους , δεν διακρίνονται για την αισθητική τους ή τον μοναδικό σχεδιασμό τους. Τα τζάκια βιοαιθανόλης κάνουν την διαφορά με την αισθητική τους, δίνουν μοντέρνα εικόνα και μοναδική αισθητική. Είναι δύσκολο να τα προσπεράσει,απαρατήρητα, ο επισκέπτης σας!

Προσφέρουν θερμότητα

Το τζάκι βιοαιθανόλης εκτός από την χρήση του για τη διακόσμηση του χώρου μας, παράγει και θερμότητα ικανή να θερμάνει το χώρο στο οποίο είναι τοποθετημένο. Η απόδοση του εξαρτάται από τον είδος και τον αριθμό των καυστήρων πού θα έχει το τζάκι. Η μέση απόδοση του είναι περίπου 3-4kw, ενώ η προσεκτική σχεδίαση του , η μόνωση της εστίας και η καύση της καυσίμου, βοηθούν ώστε η θερμότητα που παράγεται να διαχέεται στο χώρο και να συνεισφέρει σημαντικά στην θέρμανση ενός δωματίου, τους χειμερινούς μήνες. Το τζάκι βιοαιθανόλης δεν συνίσταται κύρια θέρμανση σε ένα ολόκληρο σπίτι.

Εχουν Χαμηλό κόστος αγοράς & καθόλου έξοδα συντήρησης

Το κόστος αγοράς ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι αρκετά μικρότερο από την αγορά και εγκατάσταση ενός τζακιού ξύλου ή φυσικού αερίου. Στίς κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας , είναι δύσκολο να αποσβέσουμε το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ενός συμβατικού τζακιού. Σημαντικό πλεονέκτημα τους είναι η έλλειψη τακτικής και κοστοβόρας συντήρησης, καθώς τα περισσότερα τζάκια βιοαιθανόλης απαιτούν μόνο ένα απλό καθάρισμα.

 

Ποια είναι τα μειονεκτήματα

Η αδιάλειπτη τροφοδοσία τους δεν είναι δυνατή. Αν επιθυμούμε να το τροφοδοτήσουμε εκ νέου ένα τζάκι βιοαιθανόλης, ενώ έχει ήδη εξαντληθεί το καύσιμο του, θα πρέπει να περιμένουμε 15-20 λεπτά μέχρι να κρυώσει το δοχείο καύσης του.

Επιπλέον, η  προμήθεια του καυσίμου έχει μικρό δίκτυο καταστημάτων πώλησης. Η πώληση της βιοαιθανόλης για τζάκια είναι ένα σχετικά νέο πεδίο δραστηριότητας στην ελληνική αγορά. Την βιοαιθανόλη δεν θα την βρείτε σε καταστήματα πώλησης ορυκτών καυσίμων αλλά μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης τζακιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *