Blog

Πώς λειτουργούν τα τζάκια βιοαιθανόλης

Πώς λειτουργούν τα τζάκια Βιοαιθανόλης;

Τα τζάκια βιοαιθανόλης ειναι τζάκια χωρίς πραγματικά ξύλα, λειτουργούν με τη χρήση της βιοαιθανόλης ενώ για την λειτουργία τους δεν απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια. Η βιοαιθανόλη είναι η αιθυλικής αλκοόλης που παράγεται από οργανικά απορρίματα. Το τζάκι βιοαιθανόλης, κατα την καύση του, δεν παράγει τοξικές ή επιβλαβής ουσίες & μικροσωματίδια για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως η καύση των ξύλων. Ετσι μπορεί να λειτουργεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς καμινάδα ή αεραγωγό ή κάποιο μόνιμο σύστημα εξαερισμού.

 

Τρόπος λειτουργίας

 Τοποθετούμε το καύσιμο, την βιοαιθανόλη, στο δοχείο-δοσομετρητή ώστε να υπολογίσουμε την ποσότητα του καυσίμου που θα βάλουμε στο καυστήρα ή το δοχείο καύσης. Ύστερα με ένα αναπτήρα – φλόγιστρο γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι σας ξεκινάει την καύση του.

ΠΡΟΣΟΧΗ 

A.Κραταμε τουλάχιστον μία μικρή απόσταση από την εστία όταν ανάβουμε το τζάκι μας με τον αναπτήρα.

B. Δεν γεμίζουμε το καυστηράκι μας με περισσότερο καύσιμο απο την ενδεδειγμένη ποσότητα.

Γ. Τα κεραμικά ξύλα και τα βότσαλα δεν τοποθετούνται επάνω στη φλόγα αλλά περιμετρικά του δοχείου καύσης για την διακόσμηση της εστίας μας. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο του δοχείου μας καθώς και ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με το υγρό κατά την διαδικασία του ανεφοδιασμού του τζακιού μας με καύσιμο.

Δ. Δεν συνίσταται παράλληλη χρήση και άλλης συσκευής θέρμανσης ή κλιματιστικού στον ίδιο χώρο που λειτουργεί και το τζάκι μας καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καύση της βιοαιθανόλης & μυρωδιές στο χώρο μας.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση τους

Η τοποθέτηση ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι εύκολη γιατί τοποθετείτε χωρίς καμινάδα , χωρίς αεραγωγό, χωρίς ανάγκη παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα επιδαπέδια και επιτραπέζια τζάκια δεν χρειάζονται εγκατάσταση , απλά τοποθετούμε τη συσκευή στο χώρο που επιθυμούμε και την μεταφέρουμε εύκολα όπως άλλες επιτραπέζιες συσκευές. Τα επιτοίχια ή εντοιχιζόμενα τζάκια τοποθετούνται εύκολα όπως ένα ράφι. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία

ΣΧ1Σχεδιάγραμμα τοποθέτησης τζακιούΣΧ2installation fireplace

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ 1       ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ 2

Η κατανάλωση ενός τζακιού βιοαιθανόλης

Η μέση κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο φθάνοντας και τις έξι ώρες το λίτρο εφόσον μειώσετε την ένταση της φλόγας ή εφόσον είναι μικρό το μέγεθος του καυστήρα. Η κατανάλωση ενός οικολογικού τζακιού εξαρτάται από την ρύθμιση του ανοίγματος του βιοκαυστήρα (που γίνεται με το ειδικό συρόμενο πορτάκι του βιοκαυστήρα μας) αλλά και από την ποιότητα του υγρού & την ποιότητα του βιοκαυστήρα ή των δοχείων καύσης. Για παράδειγμα ένα δοχείο καύσης ή βιοκαυστήρας που περιέχει κεραμοβάμβακα λειτουργεί με μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο απ ότι αν δεν υπάρχει κεραμοβάμβακας.

Πώς σβήνω το τζάκι βιοαιθανόλης

 Κατά την διάρκεια της καύσης μπορείτε να διακόψετε την λειτουργία του με το ειδικό εργαλείο για το σβήσιμο της φλόγας, κλείνοντας το κλείστρο του καυστήρα ώστε να διακοπή η παροχή οξυγόνου στην φλόγα .

Πώς γίνεται ο ανεφοδιασμός του

Τροφοδοσια:

 Μπορείτε εύκολα να εφοδιάσετε το τζάκι σας με καύσιμο,ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ βεβαιωθείτε ότι έχει σβήσει η φλόγα, και έχει κρυώσει το δοχείο καύσης ( δηλ 15-20 λεπτά τουλάχιστον μετά το σβήσιμο με το ειδικό εργαλείο) .

 Ο εφοδιασμός του δοχείου-βιοκαυστήρα με καύσιμο είναι προτιμότερο να γίνεται αφαιρώντας το δοχείο καυσης , εκτός της εστίας του τζακιού ώστε να είναι ορατή και ελεγχόμενη η διαδικασία εφοδιασμού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χυθεί υγρό εκτός του δοχείου καύσης ή του βιοκαυστήρα μας.

Αντενδείξεις:

Προσοχή: Αν ο εφοδιασμός γίνει χωρίς να αφαιρέσουμε το δοχείο ή τον βιοκαυστήρα από την εστία του τζακιού μας και έχει χυθεί καύσιμο έξω από το δοχείο καύσης-βιοκαυστήρα, καθαρίζουμε την εστία απο υπολλίματα καυσίμου ΠΡΙΝ ανάψουμε το τζάκι μας .

ΔΕΝ ανεφοδιάζουμε το τζάκι μας με καύσιμο κατά την διάρκεια της καύσης ή όταν είναι ζεστό μετά το σβήσιμο. Το τζάκι πρέπει να σβήσει, κλείνοντας το μεταλλικό πορτάκι του καυστήρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει σβήσει. Ο  καυστήρας παραμένει κλειστός με το ειδικό κλείστρο του μέχρι και τον επόμενο ανεφοδιασμό.

Τοποθετούμε πάντα την ενδεδειγμένη ποσότητα καυσίμου, που δεν ξεπερνά τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου. ΠPΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην δημιουργείται ρεύμα αέρα στην εστία του τζακιού, κατά την διάρκεια της καύσης του. Η φλόγα δεν πρέπει να βγαίνει εκτός της εστίας του τζακιού μας. Αν παρατηρήσετε την φλόγα να αγγίζει οποιδήποτε τμήμα της εστία του τζακιού ή να βγαίνει εκτός της εστίας, σβήστε το τζάκι αμέσως και  μιλήστε με τον προμηθευτή διότι γίνεται κάποιο λάθος στον τρόπο χρήσης του.

Προειδοποιήσειες ⚠

  • Δεν συμπληρώνουμε καύσιμο όταν το τζάκι μας είναι αναμμένο
  • Δεν συμπληρώνουμε καύσιμο όταν η εστία δεν εχει κρυώσει επαρκώς
  • Αν χυθεί υγρό εκτός δοχείου καύσης , το καθαρίζουμε πρίν ανάψουμε το τζάκι μας
  • Απομακρύνουμε συσκευές ή ότιδήποτε δίνει ρεύμα αέρα προς την φλόγα

προφυλαξεις τζακια βιοαιθανόληαγορά βιοαιθανόλης

 ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ: Η ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Join Our Newsletter Now

Be the First to Know. Sign up to newsletter today

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Facebook X Instagram Pinterest TikTok
Start typing to see products you are looking for.
Shop
Wishlist
1 item Cart
My account