Λειτουργία

Τα τζάκια βιοαιθανόλης Biofire προσφέρουν λειτουργικότητα και ευελιξία
σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατοικίας

 

Λειτουργία Τζακιών Βιοαιθανόλης

Τα οικολογικά τζάκια βιοαιθανόλης ζεσταίνουν το χώρο σας με τη χρήση βιοαιθανόλης ή αιθυλικής αλκοόλης (CH3-CH2-OH). Η βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη είναι ένα άοσμο και άχρωμο βιολογικό αλκοόλ που κατά την καύση του απελευθερώνει λίγους υδρατμούς και ελάχιστη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς τοξικές ή επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η βιοαιθανόλη μπαίνει σε ειδικό βιοκαυστήρα ή στα ειδικά δοχεία βιοκαυσίμου τα οποία βρίσκονται μέσα στην εστία του τζακιού, και με ένα απλό αναπτήρα γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι σας ξεκινάει την καύση του. Η φλόγα που δημιουργείται είναι πραγματική και η θερμότητα που παράγεται φθάνει μέχρι τα 4ΚW , κατάλληλο για ενιαίο χώρο από 20 έως 40τμ. Η μέση κατανάλωση βιοαιθανόλης υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο.

Οδηγίες λειτουργίας

Σε σχέση με τα κλασσικά τζάκια, τα οικολογικά τζάκια βιοαιθανόλης έχουν τα εξής επιπλέον πλεονεκτήματα:

 1. Εύκολη τοποθέτηση, χωρίς καμινάδα

  Τα οικολογικά τζάκια Βιοαιθανόλης Biofire δεν έχουν καμινάδα, είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση τους, σε δάπεδο ή σε τοίχο. Μετακινούνται και μεταφέροντα εύκολα σε περίπτωση που θέλετε να τους αλλάξετε θέση ή χώρο.

 2. Ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον

  Τα τζάκια βιοαιθανόλης κατά τη καύση δεν εκπέμπουν καπνούς και οσμές γιατί κατά την καύση δεν καίνε ξύλα. Τα οικολογικά τζάκια χρειάζονται μόνο βιοαιθανόλη για την καύση, ένα οικολογικό υγρό, που παράγεται από την απόσταξη ενεργειακών καλλιεργειών όπως ο σόργος, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα, ενώ η βιοαιθανόλη τρίτης γενιάς παράγεται από την επεξεργασία και απόσταξη υπολειμμάτων τροφών και όχι από πρωτογενή παραγωγή.

 3. Οικολογική φλόγα

  Οι κοινές πηγές θερμότητας όπως τα καλοριφέρ και τα ηλεκτρικά σώματα ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Αντίθετα τα οικολογικά τζάκια παράγουν ελάχιστους υδρατμούς δημιουργώντας μία ευχάριστη αίσθηση στο χώρο. Αυτό το χαρακτηριστικό του, καθιστά δυνατή την τοποθέτηση συσκευών αρωματοθεραπείας διευκολύνοντας την ισόποση κατανομή του σκευάσματος στο περιβάλλον χώρο.

Γίνε μέλος της ομάδας Biofuel fans στο facebook και στο blogger, στήριξε κι εσύ τη χρήση βιοκαυσίμων στην Ελλάδα και ενημερώσου για τις εξελίξεις:
    
Επικοινωνία
 • Biofire: Οικολογικά τζάκια βιοαιθανόλης
 • Διεύθυνση:Αχιλλέως 69, Αθήνα, ΤΚ:10435
 • Tηλέφωνο: 2155100935


 • Facebook biofire Youtube Blogger Instagram Googleplus Twitter
Δυνατότητες Πληρωμής
 • Με πιστωτική κάρτα
 • Με τραπεζική κατάθεση
 • Με αντικαταβολή κατά την παράδοση
 • Mε PAYPAL,Κρυπτονομίσματα(bitcoin,faircoin κτλ)
 • Μετρητά
 • Αποστολή ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελλάδα